Epilasyon

Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyonda kullanılan birkaç yöntem vardır. Bu yöntemler lazer ışınının dalga boylarına göre sınıflandırılır. Lazer epilasyon için en çok bilinen ve kullanılan cihazlar: Alexandrite Lazer (755 nm), Nd-Yag Lazer (1064 nm), Diode Lazer (810 nm.) gibi değişik dalga boylarında çalışan cihazlardır. 

Lazer ışını, vücutta istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Üretilen lazer ışığı deriye ve çevre dokuya zarar vermeden, kıl folikülünün çevreleyen hücrelerin içinde bulunan melanin pigmentini hedef alarak hücreyi tahrip eder. Böylece tahrip olan kıl kökünden bir daha yeni kıl çıkamaz. 

Lazer epilasyon uygulaması sırasında cilt soğutulmalıdır. Bu uygulama ciltte problem oluşmasını önler. Cilt, lazer epilasyon esnasında korunmuş olur ve acı hissi azaltılır. Lazer sistemlerine ilave edilmiş bir cihaz sayesinde aktif soğutma yapılmaktadır. Burada kullanılan sistem hava soğutma sistemi olarak bilinmektedir.
Lazer epilasyon yönteminin başarısı şunlara bağlıdır; uygulanan vücut bölgesi, cilt tipi (cilt rengi), kıl kalınlığı, kıl rengi ve hormonsal bileşenler. Lazer epilasyon, tüm bunlar dikkate alındığında vücut bölgeleri için ortalama 6 seans da başarıyla kıl yoğunluğunu ve/veya kalınlığını azaltmaktadır. Yüz bölgesinde seans sayısı kişiye göre farklı olabilmektedir. Ortalama 10 seans gerekebileceği söylenebilir. Lazer epilasyon uygulaması sırasında hafif ağrı olabilir. Bu ağrı çamaşır lastiği çarpma hissi gibi, karıncalanma ya da hafif iğne batması şeklinde tarif edilmektedir. Bugün lazer epilasyon nazik, modern ve uzun süreyle tüyleri azaltan ya da yok eden epilasyon çeşididir denilebilir.